Datum objave: 14. Lipanj 2023

LJETNA SEZONA POČINJE / Od sutra voze brodovi na Jadriju i Martinsku, evo i kako

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani i njihovi gosti će do Martinske i Jadrije moći i ovog ljeta stići brodovima gradske brodske linije. Do omiljenih gradskih kupališta putnike će prevoziti brodovi Avalon i Plima od 15. lipnja do 15. rujna, a utvrđen je i vozni red za ljetnu sezonu 2023.

Upravo su zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, glavni razlozi zbog kojih su i ove godine uspostavljene brodske linije, koje su se pokazale i kao dobra nadopuna ponudi grada Šibenika. Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu.

Osim izbjegavanja gužvi na cestama, pristupačne cijene karata i brodska vožnja uz najljepši pogled na Šibenik i Kanal sv. Ante, samo su neke od prednosti brodskog prijevoza. Sudeći prema reakcijama građana proteklih godina, gradske brodske linije postaju neizostavni dio ljetne ponude grada Šibenika.

Kao i prošle godine, na kupanje na Martinsku građani mogu stići brodom Avalon, a do Jadrije brodom Plima.  Cijena karte u jednom smjeru na liniji Mandalina – Šibenik – Martinska iznosi 1,5 euro, a povratna karta košta 2 eura.

Za liniju Šibenik – Jadrija cijena karte u jednom smjeru iznosi 2 eura, dok cijena povratne karte iznosi 3 eura. Inače, djeci do šest godina za obje brodske linije osiguran je besplatan prijevoz.

Linije će ploviti prema utvrđenom redu plovidbe do 15. rujna 2023. godine.

Red plovidbe

 

Iz kategorije: Vijesti