Sidebar Menu

Datum objave: 08. Lipanj 2023

TIJAT OSTAJE DO DALJNJEG / Jadrolinija poništila natječaj za elektro brodove, kažu da su ponude nekvalitetne

Diana Ferić
Diana Ferić

Jadrolinija je planirala da njihovi prvi električni brodovi za prijevoz putnika i tereta budu u pogonu za dvije do tri godine, kada bi i ‘Tijat’ otišao u zasluženu mirovinu. Međutim, od toga, barem za sada, još uvijek neće biti ništa. Naime, natječaj od 45 milijuna eura, raspisan u siječnju, je poništen pošto se na njega nije javio ‘nijedan sposoban natjecatelj’, prenosi Večernji list.

Inače, u planu elektrifikacije su bile državne brodske linije Mali Lošinj – Susak, Šibenik – Vodice i Suđurađ – Dubrovnik.

Uvjet Jadrolinije bio je da je svaki brod kapaciteta 389 putnika, ima mjesta za osam članova posade te da mu maksimalna duljina bude 52, a širina 12 metara. Ponude za ovu investiciju su se primale do kraja veljače, a plan je bio da se s odrede minimalni tehnički uvjeti pa se, po odabiru tvrtke, još ispregovaraju detalji.

Jadrolinija je planirala odabrati najboljeg ponuditelja unutar 60 dana, da bi naknadno taj rok malo produžila. Konačno, objavljeno je da nijedna od ponuda sedam natjecatelja nije zadovoljavajuća. Štoviše, kažu da su nedopustive.

U natječaju su sudjelovali: Astilleros Armon S.A., Baltic Workboats As, Cantiere Navale Vittoria, Holland Shipyards Group, zajednica ponuditelja Brodotrogir Cruise i Tema, kao i Dalmont s INMEL-om i TSI-jem te Iskra brodogradilište s Navis Conceptom i turskim tvrtkama.


Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.