Datum objave: 10. Svibanj 2023

HODALI I PREDSTAVILI PONUDU ŽUPANIJE / Predstavnici turističkih zajednica Županije, Šibenika i Skradina sudjelovali na dvodnevnom festivalu hodanja u Belgiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici TZ Šibensko-kninske županije, TZ grada Šibenika i TZ grada Skradina proteklog su vikenda, 6. i 7. svibnja, predstavili turističku ponudu Šibensko-kninske županije u belgijskom gradu Blankenbergeu, s naglaskom na idealne preduvjete i infrastrukturu za aktivni odmor. Tom su prigodom brojnim sudionicima predstavili i program drugog Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala koji će se ove godine održati u Skradinu, 7. i 8. listopada.

 

Tweedaagse Voettocht Blankenberge je međunarodni dvodnevni festival hodanja u Belgiji koji se održava svake godine prvog vikenda u svibnju i to već više od pedest godina, a okuplja desetak tisuća hodača iz cijelog svijeta. Svake godine se bira zemlja gost, a ove je godine, zahvaljujući inicijativi Turističke zajednice Ličko-senjske županije, to bila Hrvatska. Zemlja gost na festivalu predstavlja svoju zemlju, kulturu, gastronomiju i destinacije privlačne hodačima, odnosno gostima koji traže aktivan odmor.

Predstavnici Šibensko-kninske županije su tijekom dvodnevnog trajanja festivala propješačili gotovo 50 kilometara te predstavili prirodne ljepote, pješačke i biciklističke staze, gastro ponudu te brojne druge sadržaje kojima naša županija obiluje. Uz to, bila je ovo odlična prilika za predstavljanje programa drugog Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala koji će se ove godine održati na novoj lokaciji.

- Drugo izdanje DŠOF-a održat će se u Skradinu i kanjonu rijeke Čikole, 7. i 8. listopada 2023. Sastojat će se od traila (tri različite dužine staza), MTB utrke, kajak i SUP utrka te sportskog penjanja. Na DŠOF-u će biti organiziran i sportski poligon za djecu, natjecanje u tradicionalnim igrama te zanimljive radionice i edukativna predavanja. Sve sudioike i posjetitelje očekuje i zanimljivi glazbeni program, a neće nedostajati ni ukusnih delicija iz skradinsoga kraja. Prijave na ovogodišnje natjecateljske discipline bit će objavljene koncem mjeseca svibnja, a sve detalje možete saznati na našim mrežnim stranicama te društvenim mrežama – poručuju organizatori DŠOF-a; TZ Šibensko-kninske županije i Break a leg agencija.

Iz kategorije: Vijesti