Datum objave: 24. Travanj 2023

ČESTITKE / Maturant šibenske gimnazije Tino Jurlin osvojo je prvo mjesto na državnom natjecanju iz engleksog jezika

Diana Ferić
Diana Ferić

Tino Jurlin, učenik 4.a razreda Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku osvojio je prvo mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika koje je održano u Vinkovcima od 19. do 21. travnja. Od ukupno 22 000 učenika na svim razinama 21 je natjecatelj u kategoriji četvrtih razreda gimnazije.

Svi su izvrsni, a najbolji među izvrsnima je Tino Jurlin čiji je vokabular 'above and beyond', prenoci ocijene Povjerenstva njegova mentorica Franka Maričić Bujas. Njegov kolega iz 4.a razreda Antun Silov i Bruna Belamarić, i 2.e, sa svojom mentoricom Jadrankom Goleš nisu se tako visoko plasirali, ali zadovoljni su svojim rezultatima. „Konkurencija je oštra i greške se skupo plaćaju ali iskustvo je dragocijeno”, kažu.

Natjecanje za srednje škole je osim na četiri kategorije bilo podijeljeno još i na gimnazije te strukovne škole. U kategoriji 2A (gimnazije) najbolji je bio Petar Šimunović iz V. gimnazije Zagreb, u kategoriji 2B (strukovne škole) je dvoje učenika podijelili prvo mjesto; Nera Hajnal iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga Zagreb te Julijus Hartman iz Tehničke škole Ruđera Boškovića Zagreb. Među maturantima u kategoriji 4A najbolji je bio Tino Jurlin iz Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik dok je u kategoriji 4B pobjedu odnijela Marina Jendrašić iz Strukovne škole Đurđevac.

Foto: Facebook

Iz kategorije: Vijesti