Datum objave: 21. Travanj 2023

TRADICIONALNA PROMOTIVNA KAMPANJA: Krka u fotoobjektivu djelatnika – virtualna izložba u povodu Dana planeta Zemlje

Diana Ferić
Diana Ferić

Kažu da kada se nešto održi tri puta, tada to možemo nazvati tradicijom. Tako je i virtualna fotoizložba „Krka očima djelatnika“ postala tradicionalna promotivna kampanja koju zaposlenici Nacionalnog parka „Krka“ priređuju u povodu međunarodnog Dana planeta Zemlje. Fotografije biljnog i životinjskog svijeta, očaravajućih slapova i vrijedne kulturnopovijesne baštine, kojom se Nacionalni park „Krka“ posebno ponosi, pogledajte u virtualnoj fotogaleriji.

Krka je izvor nepresušne inspiracije brojnim svjetskim putnicima i zaljubljenicima u prirodu, ali i lokalnim stanovnicima i zaposlenicima JU „Nacionalni park Krka“. Upravo stoga što Krku promatraju svakodnevno, zaposlenici JU „NP Krka“ sudjelovali su u promotivnoj akciji kako bi pokazali raskošne detalje Krke koji većini posjetitelja ipak ostanu skriveni.

Djelatnici NP 'Krka' naši su najbolji glasnogovornici jer predstavljaju Park na najvjerodostojniji način. Svakodnevni odlazak na posao u svjetski biser zaštićene prirode, sigurno ih je inspirirao da zabilježe očaravajuće motive, kojih je na Krki tako mnogo, i predstave ih kroz ovu izložbu. Vjerujem da će upravo ovi prizori privući posjetitelje da i sami otkriju naš nacionalni park, i to možda već ovog vikenda kada s posebnom zahvalnošću i pažnjom obilježavamo Dan planeta Zemlje“, istaknula je ravnateljica JU „NP Krka“, Nella Slavica.

Dan planeta Zemlje, 22. travnja, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ obilježit će i prigodnom radionicom za učenike Osnovne škole Brodarica 25. travnja na Skradinskom buku. Djeca će zaigrati edukativnu igru osmišljenu u sklopu volonterskog programa Edukativno-kreativni asistent u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima. Nakon toga sudjelovat će na radionici reciklaže starog papira i PVC vrećica.

Dan planeta Zemlje obilježava se s ciljem osvješćivanja javnosti o opasnostima koje prijete životu na Zemlji, o potrebi zaštite okoliša i očuvanja biološke raznolikosti i povoljnih uvjeta za suživot čovjeka i prirode.

Iz kategorije: Vijesti