Datum objave: 10. Travanj 2023

USKRSNI DORUČAK U ŠIBENIKU / Planula fritaja od 5 000 jaja i po 30 kg šparoga i pancete

Diana Ferić
Diana Ferić

Gužva je bila i na ovogodišnjem, tradicionalnom  Uskrsnom doručku koji su danas, na trgu ispred zgrade Županije organizirali Udruženje obrtnika, Županijski HOK, Turistička zajednica grada Šibenika i Grad Šibenik. Članovi Udruženja pripremili su u mega tavi fritaju od  pet tisuća jaja te po 30 kilograma šparoga, pancete i kapulice šibenski su obrtnici po 19. put počastili svoje goste i sugrađane na sada već tradicionalnom Uskršnjem doručku.

To su događanje uveličali   Šibenska narodna glazba i  Šibenska gradska straža koji su prošetali od Poljane do rive, a nastupili su  klapa Sebenico, Dječji zbor Cvrčak i dječja etno – igraonica Balarin.
 
Joso Smolić, predsjednik županijske obrtničke komore, koja broji 3700 članova, kazao nam je kako su obrtnici ove godine, osim Šibenika, organizirali Uskršnje doručke i u Rogoznici i Skradinu, u kojem je na meniju tradicionalni skradinski rižot.
Organiziranje Uskrsnog doručka najavljuje i početak turističke predsezone. Svi hoteli na području grada Šibenika su otvoreni i u njima se trenutno odmara oko dvije tisuće gostiju.  
Iz kategorije: Vijesti