Datum objave: 07. Travanj 2023

MALOLJETNICI I ALKOHOL / Policija u nedavnoj raciji u Inside klubu pronašla 22 maloljetnika koji su konzumirali alkohol, vlasnik prekršajno prijavljen

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijski službenici PU Šibensko – kninske nedavno su proveli raciju u noćnom klubu Inside u Šibeniku i zatekli 22 maloljetnika kako konzumiraju alkohol. Informacoije o tome nije bilo u službenim policijskim priopćenjima za javnost, ali su nas na to upozorili neki naši čitatelji.

Ne znam zašto se o tome šuti, ali to je veliki problem. Teško mi je gledati pijane mlade ljude kako bauljaju oko Insidea i povraćaju”, napisao nam je čitatelj I.K. koji je bio upoznat i s tim posljednnjim policijskim postupanjem u Insideu.

U odgovoru koji smo dobili od Šime Pavića, glasnogovornika PU šibensko -kninske to je potvrđeno.

Nastavno na Vaš upit obavještavamo Vas da su policijski službenici 19. ožujka 2023.g. postupali u ugostiteljskom objektu u Šibeniku, sa sjedištem tvrtke u Zadru, kojom prilikom su zatečene 22 maloljetne osobe u konzumaciji alkoholnih pića.Zbog počinjenja prekršaja iz čl.13. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, protiv vlasnika ugostiteljskog objekta, dakle pravne osobe sa sjedištem u Zadru, kao i odgovorne osobe u pravnoj osobi, slijedi Optužni prijedlog”, priopćio je.

To da maloljetnici konzumiraju alkohol kako na otvorenom tako i u ugostiteljskim objektima, posebno noćnim klubovima nije novost. No čini s eda ta pojava nije toliko raširena koliko se čini jer je policija lani u postupanjima po ugostiteljskim objektima pronašla samo jednu maloljetnu osobu koja je konzumirala alkohol.

Što se tiče zaticanja maloljetnih osoba u konzumaciji alkoholnih pića prošle godine je zatečen 1 maloljetnik, dok se postupanja provode kontinuirano, ovisno o prilikama i prikupljenim saznanjima”, kaže Pavić.

Prema Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti: zabranjeno je usluživanje, odnosno dopuštanje konzumiranja alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama mlađim od 18 godina. Propisane su kaznene odredbe i to: za pravnu osobu novčana kazna u iznosu od pet tisuća do 100 tisuća kuna, dok je za odgovornu osobu u pravnoj osobi propisana novčana kazna u iznosu od pet tisuća do 15 tisuća kuna.

 

 

Iz kategorije: Vijesti