Datum objave: 17. Ožujak 2023

DOBRO JE ČINITI DOBRO / Ekipa Food&wine boxa donirala korisnicima pomoći Crvenog križa atraktivnim paketima hrane

Diana Ferić
Diana Ferić

Ekipa šibenskog Food & vine BOX -a  obradovala je  danas 20 korisnika projekta  "Suzbijanje siromaštva  podjelom hrane i osnovne  materijalne pomoći u Šibensko - kninskoj županiji" koji sredstvima Fonda europske pomoći provodi šibenski Crveni križ. Pripremili su za njih 20 vrlo privlačnih paketa s pršutom, sirom i voćem koje su im danas , u Crvenom križu, podijelili Andrija Škugor, voditelj tog projekta i Tonka Mikulandra, ravnateljica šibenskog Crvenog križa. 

„ Posebno je pohvalno što je to bila inicijativa mladih ljudi koji su očito senzibilizirani za naše siromašne sugrađane , zaista su se potrudili slažući ove pakete koji izgledaju vrlo lijepo”, kazala je. 
Po riječima Andrije Škugora donatori su im se sami javili s idejom da pripreme te pakete s hranom i da uvesele naše korisnike.
„Mi već provodimo treći FEAD projekt u kojem dijelimo osnovne životne namirnice i higijenske potrepštine našim sugrađanima. Imamo  1000 korisnika te pomoći. Nije bilo lako među njima odabrati njih 20 kojima smo danas podijelili , ali držali smo se određenih kriterija. Nadam s eda će u budućnosti biti više ovakvih donacija”, izjavio nam je. 
 
„ Samohrana sam majka četvero djece. Dvoje su već odrasli i žive sami,a dvoje malenih je s nama. Baš smo se razveselili ovom poklonu i hvala onima koji su nas se sjetili”, kazala nam je Ivana Budimir.
Presretan je bio i gospodin  Branko koji je s osmijehom na licu ponio darovani paket, a podijelit će ga, kako nam je rekao, sa susjedom koja ga je dovezla i koja mu pomaže. 
Iz kategorije: Vijesti