Datum objave: 05. Ožujak 2023

NACIONALNA KVIZ LIGA ZA SREDNJOŠKOLCE / Šibenski gimnazijalci pobijedili u finalu među 20 ekipa

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski gimnazijalci, učenici 4 A rezreda u sastavu Tino Jurlin, Antun Silov, Tonko Bogdan, Luka Bedrica i Daniel Batinića pobjednici su finala Nacionalne kviz lige srednjih škola koja je održana sinoć u organizaciji Kviz kluba Šibenik, a sudjelovaloje oko 100 učenika. Šibenske ekipe okupile su su se u Kući Arsen,a ostali su sudjelovali on line. Inače u toj je nacionalnoj ligi svoje znanje testiralo gotovo tisuću učenika iz 43 grada u Hrvatskoj i BiH. Finale je izborilo 20 najboljih ekipa, a među njima čak tri iz Šibenika, iz šibenske gimnazije.

U napetom prvom poluvremenu učenici su se znanjem borili za ulazak u najboljih pet.
Svaka od pet ekipa birala je jednu od ponuđenih rubrika, odabrane su SF, STEM, otoci, građevine i klasična glazba; o drugom mjestu nakon neriješenog rezultata i jednako riješenog pitanja procjene odlučivalo je rezervno pitanje procjene, a na kraju smo dobili pobjednike.

1. mjesto/zlato Jedan komad (Šibenik) 22
2. mjesto/srebro Barbarin Excalibur (Šibenik) 21
3. mjesto/bronca Inat slavonski (Đakovo) 21
4. Kvizanteme (Šibenik) 18
5. Grobni natpis (Rijeka) 16

"Namjera nam je bilo pokriti najmanje 40 posto školskog kurikuluma, ali i sva ostala postavljena pitanja bila su vezana uz stvari koje su učili u školi. Nastojali smo na zabavan način približiti gradivo, ali i da učenici timskim radom, kroz zajedničku komunikaciju i druženje dođu do odgovora, rekao je Krešimir Škugor, voditelj Nacionalne kviz lige srednjih škola.Ocjena je odličan, za sve što su pokazali, timski rad, fer odnos prema natjecanju, a što se tiče gradiva - vidi se da su gimnazijalci bili nešto jači po znanju od strukovnih škola", rekao je Krešimir Škugor, voditelj Nacionalne kviz lige srednjih škola.

FOTO: Facebook Nacionalna kviz liga

Iz kategorije: Vijesti