Datum objave: 03. Ožujak 2023

ŠTO ĆEMO SAD? / WC papir je pojeftinio, ali su znanstvenici otkrili da je iznimno štetan i opasan po ljudsko zdravlje i okoliš.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dobre vijesti gotovo uvijek traju kratko, a najkraće je trajala dobra vijest da je u općem valu poskupljenja svega, pojeftinio WC papir. Istina je, u Hrvatskoj je (ne baš nešto jako puno) pojeftinio WC papir što je naišlo na pozitivan odjek u javnosti. Međutim gotovo istovremeno objavljeni su rezultati globalnog znanstvenog istraživanja koje je potvrdilo da je suvremeni WC papir štetan po ljudsko zdravlje i okoliš. Štoviše da je opasan po ljudsko zdravlje. Problem su pefuoralkilne tvari koje inače služe za sprječavanje prianjanja drugih tvari, u ovom slučaju na papir. Ludo je zabavna spoznaja da se na ili u WC papir stavljaju kemikalije koje mu oduzimaju glavno svojstvo, a to je da uspješno i temeljito prianja tvari na sebe.
WC papir, tvrde znanstvenici, može izazvati rak i kardiovaskularne probleme i utjecati na plodnost te izazvati poremećaje ponašanja kod djece. I, što ćemo sad? ŠĆ!

Iz kategorije: Vijesti