Datum objave: 01. Ožujak 2023

DUHOVNA OBNOVA ZA BRANITELJE / Svi vodimo borbu, svi smo neprestano iskušavani te prisiljeni ispitivati svoju savjest. Ona često postaje pravi ratni poligon.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Duhovna obnova za hrvatske branitelje održana je u župi sv. Nikole biskupa u Mandalini u Šibeniku. Osim branitelja obnovi su nazočili članovi obiteljske molitvene zajednice „Agnus Dei” te pripadnici veterana Specijalne jedinice policije „Jastrebovi”. Na euharistijskom slavlju koje je uslijedilo propovijedao p. Arek Krasicki, član Družbe Duha Svetoga koja djeluje na području Šibenske biskupije. On je u svojoj homiliji istaknuo tri opasna iskušenja kojim je Sotona iskušavao Isusa u pustinji:
-Svi vodimo borbu, svi smo neprestano iskušavani te prisiljeni ispitivati svoju savjest. Ona često postaje pravi ratni poligon. Moramo prepoznati područja u kojima se događa zlo. Isus je postao čovjekom kako bi iskusio sve ono što čovjek iskušava. Time svjesno prima na sebe iskušenja – borbu sa Sotonom. Evanđelje otkriva tri područja iskušenja u kojima Isus postaje pobjednik. To znači da i mi možemo postati pobjednici.
Ohrabrio je branitelje i pozvao ih da nađu svoj životni smisao u Isusu Kristu koji jedini može dati mir i utjehu, te da će uvijek pobjeđivati s Isusom, makar iskušenja bila velika i teška. 
Nakon mise svjedočanstvo o svom susretu s Gospodinom u najtežim trenutcima života svjedočio je hrvatski branitelj koji je to osobno iskusio. Nakon njegovog svjedočenja slijedili su klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom i ujedno molitva za sve poginule i žive branitelje.

Iz kategorije: Vijesti