Datum objave: 26. Veljača 2023

KAOS NA CESTAMA / Dalmacija prometno odsječena, u Lici organiziran prihvat putnika koji su zapeli u snijegu na prometnicama

Diana Ferić
Diana Ferić

Dalmacija je i dalje odsječena od kontinentalnog dijela Hrvatske. Zbog meteoroloških uvjeta, nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, javlja HAK.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autoceste A1 između čvorova Gospić i Maslenica (Rovanjska), A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državnu cestu DC3 Karlovac-Vrbovsko-Delnice-Kikovica (stara cesta kroz Gorski kotar)

Kod tunela Sveti Rok su nastali nanosi snijega.

Zbog iznimno loših vremenskih uvjeta do daljnjeg je zatvoren promet cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto. Ličko-senjska županija, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite - Službom civilne zaštite Gospić te Stožerom civilne zaštite Ličko-senjske županije i Stožerom civilne zaštite Grada Gospića, organizirala je privremeni prihvat i smještaj za putnike koji su ostali na prometnicama u blizini Gospića. Jednako je i u Gračacu. Svi smještajni kapaciteti u licu su popunjeni.

U pripravnosti je, javili su, i dječji vrtić u Obrovcu, na adresi Ivane Brlić Mažuranić 4, za prihvat putnika ako se ukaže potreba. Vrtić je grijan i može pružiti smještaj za stotinjak osoba.

Putnicima je na raspolaganju i prihvatni centar u Gospiću, u prostoru Gradske sportske dvorane, gdje uz okrepu također postoji mogućnost smještaja.

 U Radučiću kod Knina je nastala kolona zbog snijega i prometne nesreće.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: