Datum objave: 21. Veljača 2023

IZOSTALA SURADNJA / Šibenik bez tradicionalnih dječjih maškara, gradski vrtići organizirali svoje, a privatni svoje maškare

Diana Ferić
Diana Ferić

 Napuštena je praksa organiziranja dječjih maškara u Šibeniku za sve vrtiće u Gradu, i one privatne i one u gradskom vlasništvu,a pod palicom Društva Naša djeca. To se društvo u Šibeniku ugasilo pa su ove godine na Poljani svoje maškare organizirala dvije gradske predškolske ustanove – „Smilje” i Maslina uz potporu Turističke zajednice Grada Šibenika i gradske uprave. Privatni vrtići su se, kako doznajemo oslonili samo na svoje snage i na roditelje pa su danas, na pokladni utorak organizirali maškare u svojim objektima, maškarana povorka prošetala je samo kvartom u kojem se vrtić nalazi.

Kako su nam kazale direktorice privatnih vrtića, ove godine je izostalo to zajedništvo na kojem je radilo Društvo Naša djeca. „Prijašnjih godina smo imali barem tri sastanka na kojima smo dogovarali tu organizaciju i tematske maškare. Ove godine toga nije bilo. Mi smo čule da gradski vrtići imaju svoju organizaciju maškara. Službeno nismo bile pozvane da se priključimo”, kažu one.

Gorana Rakić, direktorica DV Smilje objasnila nam je da su se ona i njezina kolegica, direktorica DV „Maslina” dogovorile da barem nešto zajednički organiziraju kada već nema gradskih dječjih maškara. „ Htjele smo napraviti nešto da se u gradu ipak osjeti da je Pokladni utorak i da se djeca razvesele. Mi smo preko gradskih portala pozvale sve koji to žele da nam se pridruže. Evo ovdje na Poljani je danas bilo roditelja i djece koji ne idu u naše vrtiće”, istaknula je.

U svakom slučaju, šteta je što je izostala dosadašnja praksa kada je najprije gradonačelnik predao ključeve Grada dječjim maškarama, a onda su u maškaranoj povorci na Pokladni utorak sudjelovala djeca iz svih vrtića, najčešće s tematskim maskama koje su nakon toga i nagrađene.

Tako su se dana na šibenskoj Poljani okupili mališani iz gradskih predškolskih ustanova Šibenska maslina i Smilje uz moto „Šibenska maslina i Smilje - u maškarama nema zbilje! „Nastavak je to višegodišnje tradicije okupljanja djece u kreativnoj i maškaranoj povorci. Mališani su na glavnom gradskom trgu pokazali svoje maske i zabavili se uz prigodan glazbeno-scenski program, a pojavio se i dječak Paško.Za sve sudionike programa Grad Šibenik je tradicionalno osigurao krafne”, kako su priopćili.

Djeca u privatnim vrtićima su maškarane povorke obišle područje oko vrtića,a kasnije su s edružili u vrtićkom prostoru. Djeca su se maškarala prema vlastitim željamabez posebne teme.

Koliko su bili maštoviti i kako je to izgledalo pogledajte u Fotogaleriji:

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3