Sidebar Menu

Datum objave: 06. Veljača 2023

IZBORI & BIRAČI / Šibensko – kninska županija ima više birača nego stanovnika i čak 18,1 posto više birača od broja punoljetnih osoba s pravom glas.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibensko – kninska županija izbila je na šesto mjesto po bizarnom i zabrinjavajućem podatku da ima više birača nego stanovnika te za čak 18,5 veći broj birača od broja punoljetnih stanovnika s pravom glasa. Prema aktualnim podacima Šibensko – kninska županija ima 96 381 stanovnika što je za 179 osoba manje nego što ima birača (96 560). Stanje je još gore kada se usporedi broj punoljetnih osoba, dakle osoba s pravom glasa, s brojem birača. Naime u Šibensko – kninskoj županiji živi svega 81 534 odrasla osoba te nije teško izračunati da ima čak 15 029 birača više nego osoba s pravom glasa. Riječ je o razlici od čak 18,1 posto. Na žalost Šibensko – kninska županija po tomu nije najgora u Hrvatskoj. Primjerice u Brodsko – posavskoj županiji razlika između broja punoljetnih osoba i broja birača je čak 23 posto, u Vukovarsko – srijemskoj 22,8, a u Zadarskoj 22 posto. Apsolutni rekorder po većem broju birača od broja punoljetnih osoba koje imaju pravo glasa je Grad Makarska koji ima čak 38,6 posto više birača od odraslih osoba.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.