Datum objave: 12. Siječanj 2023

KUĆA UMJETNOSTI ARSEN KAO ZNAMENITOST / Srednoškolci iz Ogulina na stručnoj ekskurziji zaustavili se u Šibeniku samo radi Kuće umjetnosti Arsen

Diana Ferić
Diana Ferić

Učenici Obrtničke i Tehničke škole u Ogulinu predvođeni prof. Valentinom Ceranić zaustavili su se jučer, na putu prema Splitu u kojem su gledali balet Orašar, u Šibeniku samo kako bi posjetili Kuću umjetnosti Arsen. Predstavnici Tvrđave kulture su ih proveli kroz tu novu šibensku znamenitost i prezentirali njezinu namjenu i sadržaje koji se u njoj događaju. Oduševila ih je i „Arsenova soba” u predvorju.

Jako nam se sviđa Kuća umjetnosti Arsen i ove memorabilije koje govore o tome kako je veliki i svestrani umjetnik bio Arsen. Voljeli bismo doći i na neko događanje u ovaj prostor, na filmsku projekciju ili na neki koncert kako bismo osjetili sve ovo što nam je prezentirano”, kazali su na odlasku.

To nije prvi posjet učenika te škole Šibeniku. Također uz vodstvo prof. Ceranić tadašnji maturanti je škole bili su 2016. godine na izložbi „Kravata Croata”, koju su u povodu 950 obljetnice Šibenika organizirale Jagoda Sablić, Franka Klarić i Sara Lovrić Caparina. Profesorica Ceranić je sa svojim prijateljima i poznanicima za tu izložbu prikupila 98 kravata pa je sigurno da se veze sa Šibenikom učvršćuju i da će u njega i dalje dovoditi svoje učenike.

Iz kategorije: Vijesti