Datum objave: 31. Prosinac 2022

BOŽIĆNI MEDENJAK / Nagrade su dodjeljenje, ali ovaj natječaj nije baš bio inspirativan jer povijesna jezgra djeluje otužno

Diana Ferić
Diana Ferić

Organizatori nagradnog natječaja „Božićni medenjak“., Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika nisu ove godine baš uspjeli inspirirati poduzetnike u gradskoj jezgri da maštovito urede izloge svojih dućana i ostalih poslovnih prostora, tako da središte grada izgleda otužno.

Dovoljno je proći glavnom ulicom, Kalelargom u kojoj niti jedna izlog ne privlači pozornost. Ako su ukrašeni onda je to s malo grana umjetnog bora i nekoliko kuglica za bor, reda radi. Nisu se baš potrudili ni u Turističkoj zajednici grada ili u poslovnom prostoru JU Tvrđave da svojim primjerom potaknu ostale poduzetnike u povijesnoj jezgri i pokažu tu maštovitost i kreativnost koju su željeli potaknuti kod poduzetnika, a da ne spominjemo Civitas Sacru koji nisu u izloge stavili niti jedan božićni ukras.

 

Jučer su proglašen pobjednici tog natječaja – vlasnici „Yum Pastry Shop-a“, koji su originalnim i kreativnim uređenjem izloga oduševili povjerenstvo „Božićnog medenjaka“.

Drugo mjesto, odnosno „Srebrni medenjak“ i novčanu nagradu u vrijednosti od 1000 kuna osvojili su susjedi iz „Vintage Boutique Shop-a“, dok je treće mjesto, odnosno „Brončani medenjak“ dobila Galerija Juraj Dalmatinac, te su osvojili novčanu nagradu u vrijednosti od 700 kuna. Posebne nagrade za inovativnost osvojili Frizersko Kozmetički Studio Nina te MORGEN ART, dok je izlog Nacionalnog Parka Krke osvojio nagradu za visoku estetiziranost i inovativnost.

Ove godine na natječaj se nisu prijavili ni Danijel Hrg odnosno Deni design ni modna kreatorica Đina Grbin koji su prijašnjih godina osvajali nagrade. Kazali su nam da su preopterećeni poslom te da nisu imali vremena posebno blagdanski urediti svoje poslovne prostore, ali unatoč tome izlozi Deni designa izgledaju ljepše i maštovitije od većine ostalih.

Kako izgledaju izlozi u dvjema  glavnim ulicama u povijesnoj jezgri pogledajte u našoj Fotogaleriji.

Iz kategorije: Vijesti