Datum objave: 22. Prosinac 2022

ZA DOLORE I MAGARCA / Vrhunska predstava Dramske grupe Udruge umirovljenika Krešimirova grada Šibenika na sceni HNK u Šibeniku.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Udruga umirovljenika Krešimirova grada Šibenika darovala je Šibenčanima, šibenskim umirovljenicima te umirovljenicima iz Knina i Šibensko – kninske županije kazališnu predstavu "Za dolore i magarca" u izvedbi njene Dramske grupe.
Glumci amateri, članovi Udruge umirovljenika Krešimirova grada Šibenika.
Predstavu su igrali na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku pred prepunim auditorijem kojem su pružili vrhunski umjetnički doživljaj. Oduševili su publiku izvrsnim interpretacijama svojih uloga u pučkom igrokazu koji je redateljica Sineva Jurković maestralnim slaganjem scena pretvorila u duhovito i pitko kazališno štivo koje raduje i oduševljava. Predstavu prati izvrsna scenografija, djelo HNK u Šibeniku, te jako dobro izabrana i nijansirana kostimografija.
Posebne pohvale zaslužuje cijeli ansambl Dramske grupe Udruge umirovljenika Krešimirova grada Šibenika koji je na sceni bio iskren, spontan i nadahnut, točnije rečeno stvaran i nepatvoren, a predstavu je odigrao u jednom dahu bez ijednog glumačkog posrnuća ili pada u dinamici dramske radnje. U glumačkoj izvrsnosti na ruku im je išao tekst Duške Krnić pisan glatkim rečenicama i profinjenim stilom, potpuno usklađen s šibenskim načinom govora i šibenskim gestikulacijama. Duhovita i simpatično sarkastična predstava „Za dolore i magarca”, vrhunska je pučka kazališna predstava,
a publika koja ju je vidjela bila je privilegirana jer je svjedočila iznimno vrijednom umjetničkom postignuću i bila nagrađena dragocjenim, toplim i poučnim doživljajem.

U predstavi „Za dolore i magarca” igrali su Miljenko Antulov, Mirjana Baica, Ivanica Belamarić, Željko Dragutin, Sineva Jurković, Duška Krnić, Danijela Martinović, Marija Milin, Danica Paić, Katarina Simsig, Frane Skorić, Senka Skorić, Ivan Šupe, Amalija Telebar, Veronica Tomić i Zlatomir Vujko, a glazbu na mandolini izvodila je Marija Milin. Na tekst Duške Krnić predstavu je režirala Sineva Jurković.

Iz kategorije: Vijesti