Datum objave: 20. Prosinac 2022

Mladež Općine Murter-Kornati koji kroz projekt „Emulzija - energija mladih u lokalnoj zajednici“ darovala Murteru dvije eko knjižnice na otvorenom.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Mladež općine Murter - Kornati darovala je Murteru dvije eko knjižnice - kućice za knjige na otvoren. Projekt je ostvaren kroz program „Emulzija - energija mladih u lokalnoj zajednici“ kojeg financira Središnji državni ured za demografiju i mlade. Knjižnice su dostupne svim žiteljima Murtera, ljubiteljima čitanja uz slogan „Uz knjižnicu našu, mozak na pašu“.
Prvotno je trebala postavljena jedna eko knjižnica, ali je Općina Murter – Kornati uvidjevši vrijednost projekta donirala sredstva za još jednu. Cilj projekta je podizanje kvalitete života i slobodnog vremena te poticanje čitanja, obrazovanja, društvene povezanosti i održivih ponašanja kao i poticanje razmjene kvalitetnih sadržaja.
Knjižnice su popunjene knjigama koje je mladež općine Murter – Kornati prikupljene u suradnji s udrugom Argonauta, a darovali su ih žitelji Murtera. Jedna knjižnica postavljena je na Trgu Rudina, a druga na plaži Luke.

Iz kategorije: Vijesti