Datum objave: 20. Prosinac 2022

BETLEHEMSKO SVJETLO / Šibenski izviđači unijeli su Betlehemsko svjetlo u katedralu. Donijeli su ga iz Beča gdje je stiglo iz Svete Zemlje.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski izviđači unijeli su u katedral svetog Jakova Betlehemsko svjetlo koje su donijeli iz Beča gdje je stiglo iz Svete Zemlje, a u Šibenik su po Betlehemsko svjetlo došli izviđači Dubrovačke biskupije koji će ga na Četvrtu adventsku nedjelju prenijeti u svojoj biskupiji.
Betlehemsko svjetlo unijeto je u katedralu svetog jakova u sklopu programa manifestacije „Otvorimo vrata Božiću“ i susreta dječjih župnih zborova „Djeca pjevaju adventu“. Nastupili su dječji zborovi župa sv. Jeronima – Meterize „Gospini tići“, Uznesenja Blažene Djevice Marije – Bilice Župe sv. Mihovila – Murter; Župe sv. Ane – Čista Velika u zajedništvu s dječjim zborom župe sv. Nikole Tavelića – Lišane, župe sv. Ivana Krstitelja – Zablaće; župe sv. Petra – Vidici; „Plamen“ župe Svetoga Duha – Tisno „Sveti Ante“, župe Gospe od Ružarija – Drniš, „Sv. Jakova“ – Šibenik, „Ljiljani“ Župe sv. Ante Padovanskog – Šubićevac i Župe Našašća Svetoga Križa – Vodice. Kao gosti sudjelovali su Gradski dječji zbor „Kaštelanski tići“ i zbor Centra za odgoj i obrazovanje – Šubićevac. Svaki zbor otpjevao je po dvije adventske pjesme na način kako se pjeva u njihovim župama.
Službu riječi nakon koje su na plamenu Betlehemskog svjetla prisutni vjernici upalili svoje svjetiljke predvodio je biskup Tomislav Rogić.

Iz kategorije: Vijesti