Datum objave: 16. Prosinac 2022

JELIĆ ODBIO, PETRINA PRIHVATIO I ŠTO SAD / Stipe Petrina stavio na glasovanje na sjednici Skupštine amandmane HDZ -a koje je Jelić odbio. Većina ih prihvatila!

Diana Ferić
Diana Ferić

Proračun Šibensko – kninske županije za 2023. godine koji je predložio župan Marko Jelić usvojen je današnjoj sjednici Županijske skupštine, ali bez vijećnika HDZ -a koji su napustili tu sjednicu. No na sjednici se dogodilo i nešto što nije uobičajeni. Župan Marko Jelić odbio tri amandmana Kluba vijećnika HDZ -a i to da se predvidi novac za otvaranje savjetovališta za sprječavanje pretilosti, potom da se donese o leasingu za dva vozila za Zavod za hitnu medicinu te donesu mjera za stjecanje prvog radnog iskustva za visokoobrazovane osobe ali ih je predsjednik Skupštine Stipe Petrina , vjerojatno da mu napakosti , stavio na glasanje. Ti su amandmani prihvaćeni glasovima većine odnosno 20 vijećnika. Ostalo je nejasno hoće li oni biti uvršteni u proračun ili neće jer ih je župan, kao predlagatelj odbio. Iz HDZ -a najavljuju da će pričekati da vide,a ako amandmani ne budu sadržani u novom proračunu poduzet će određene pravne korake.
Jedan je pravni problem, a drugi je problem funkcionalnosti Županijske skupštine. Koliko ja znam, a ne tvrdim da je to točno i naravno da ćemo pokrenuti pravno savjetovanje, ne može čelnik regionalne ili lokalne samouprave dezavuirati i poništiti samovoljno odluku predstavničkog tijela. Ako je, na prijedlog predsjednika Županijske skupštine, uvršteno na dnevni red, a predsjednik Županijske skupštine, po mojoj spoznaji, ima pravo nadopune dnevnog reda, kao što ima i župan, i ako je to prošlo zakonitu proceduru glasovanja i dobilo prolaz, onda je to odluka koju župan ne može samovoljno poništiti. Je li to tako kako ja tumačim, naravno da ćemo mi dobiti sve relevantne pravne akte uz koje se to može osporavati”, kazao je za Šibenski portal Željku Burić, predsjednik ŽO HDZ -a.

FOTO: Arhiva

Iz kategorije: Vijesti