Datum objave: 12. Prosinac 2022

ŽUPANIJSKI SDP/ Klub vijećnika SDP -a podržat će županijski proračun za 2023. jer su u njemu i njihovi prijedlozi

Diana Ferić
Diana Ferić

Vijećnici SDP -a u Skupštini Šibensko – kninske županije podržat će prijedlog prijedlog županijskog proračuna za 2023. godine koji će se naći na sjednici sazvanoj z 16. prosinca najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik ŽO SDP Šibensko-kninske županije Karlo Klarin

Klub vijećnika SDP -a u Županijskog skupštini podržat će ovaj prijedlog proračuna jer su neki naši prijedlozi uvršteni u njega. U prvom redu tu mislim na prometnu strategiju koja će nam dati odgovore kako najbolje uskladiti sve vrste prometa, naprimjer cestovni, željeznički, brodski pa čak i zračni, a u tom pogledu ćemo i dalje inzistirati na brzoj cesti Drniš-Knin, jer je očito da ako Vlada RH ima za gradnju zračne luke, može izdvojiti i za brzu cestu – naveo je Klarin.

 Klarin je pohvalio i to što se u proračunu se nalazi stavka Građanski odgoj, a za početak će biti organizirana anketa među srednjim školama kako bi se uopće utvrdila zainteresiranost oko uvođenja ovog predmeta.

Stavka je ovo koja se nadopunjuje na nedavno završeni projekt osiguranja higijenskih potrepština za učenice osnovnih i srednjih škola na području županije. Za to se SDP na razini grada Šibenika izborio amandmanom na proračun još prošle godine”,kazao je.

Drago im je i što je predviđen projekt obnove spomenika na brdu Spas u Kninu.

Mi ćemo kao vijećnici SDP-a podržat sve projekte koji su od iznimnog značaja na napredak naše županije, kao što je navodnjavanje Petrovog polja, centar za marikulturu i projekt ARS MECHANICA. Na prijedloge SDP-a ćemo posebno paziti kako bi se realizirali, a sve to u skladu s našim izvornim programom od 2021. godine”, istaknuo je Klarin.

Iz kategorije: Vijesti