Sidebar Menu

Datum objave: 11. Prosinac 2022

Slavne "kockice" na dresovima hrvatske nogometne reprezentacije zapravo su kvadratići, pa njihov dizajner Boris Ljubiučić predlaže da ih se zove HVADRATIĆI ili CROSKICE.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatsku je na planetu Zemlji, a i okolnim svemirskim prostranstvima proslavila njena nogometna reprezentacja prepoznatljiva po vrsnim nogometašima, hrabroj igri, nepobjedivosti i - dresovim na "kockice". Hrvatske "kockice" zarazile su svijet kao korona pa ih ima posvuda, da i ne govorimo o tome da je Hrvatska već odavno toliko "kockasta" da ima dvije nacionalne zastave.Hrvatsku je na planetu Zemlji, a i okolnim svemirskim prostranstvima proslavila njena nogometna reprezentacja prepoznatljiva po vrsnim nogometašima, hrabroj igri, nepobjedivosti i - dresovim na "kockice". Hrvatske "kockice" zarazile su svijet kao korona pa ih ima posvuda, da i ne govorimo o tome da je Hrvatska već odavno toliko "kockasta" da ima dvije nacionalne zastave.No, budući da geometrijski likovi na dresovima Hrvatske nisu KOCKICE nego KVADRATIĆI te da je zgodnIJE govoriti o KOCKASTOJ nego KVADRATIČASTOJ Hrvatskoj, dizajner Boris Ljubičić, autor dresova reprezentacije "na kockice" te najvažniji i najuporniji borac za dizajnersko brendiranje Hrvatske, predlaže da se naziv KOCKICE za KVADRATIĆE na hrvatskom nacionalnom dresu zamijeni prikladnijim riječima, odnosno novvim riječima. U igru su dva imena za KOCKICE, a oba su izvedenice iz imena Hrvatske i imenice kockice - HVADRATIĆI odnosno HVADRATI i CROSKICE TJ. CROSKE.Ljubičić je autor prvog kockastog dresa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Njegovom rješenje naišlo je na omalovažavanje i porugu. Neki su njegove reprezentativne drsove nazivali stoljnjacima, a ti "stolnjaci" postali su jedan od najboljih svjetskih dizajnerskih bredova i simobola nacionalne identivikacije, sloge i jedinstva Hrvata.Ljubičić predlaže da KOCKICE postanu HVADRATI, ali ne samo po imenu nego i vizualno tako da se u njih dizajnerski interpolira slovo H.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.