Sidebar Menu

Datum objave: 17. Studeni 2022

SJEĆANJE NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE / Dužnosnici i osnovci zapalili svijeće ispred zgrade gradske uprave u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Svijeće u znak sjećanja na sve žrtve Vukovara i Škabrnje zapaljene su večeras u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje na Trgu palih branitelja Domovinskog rata ispred zgrade Gradske uprave u Šibeniku. Lampione u obliku simbola vukovarske obrane – vodotornja zapalili su učenici Osnovne škole Juraj Šižgorić i OŠ Meterize predvođeni učiteljicama Ivanom Guberinom i Silvijom Mikulandrom, zajedno s predstavnicima Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić i župan Šibensko – kninske županije Marko istaknuli su da žrtva koju su za našu slobodu podnijeli stanovnici Vukovara i Škabrnje 1991. godine ne smije biti zaboravljena, a ovim simboličnim činom svima njima iskazujemo duboko poštovanje i zahvalnost.

Hvala vam svima što ste došli u ovolikom broju odati počast našim herojima. Žrtva koju su oni podnijeli za našu slobodu neće biti zaboravljena“, poručio je gradonačelnik Burić.

U programu na Trgu sudjelovali su učenici Osnovne škole Juraj Šižgorić i Osnovne škole Meterize s prigodnim recitalom i porukama mira, nade i ljubavi.

U brojnim šibenskim župnim crkvama služit će se svete mise u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a građani Šibenika pozivaju se da paljenjem lampiona u svojim domovima iskažu počast žrtvama. 

Izaslanstvo Grada Šibenika otputovalo je u Vukovar gdje će  sudjelovati u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.- 2022. Prigodni program večeras će se održati u dvorištu Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro“ Vukovar.

U petak, 18.studenog, od Nacionalne memorijalne bolnice krenut će Križni put - Kolona sjećanja do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Nakon polaganja vijenaca i ruža na grobove hrvatskih branitelja, bit će služena sveta misa za sve žrtve u Domovinskom ratu

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.