Datum objave: 10. Studeni 2022

PROJEKT ZAŽELI / Grad Šibenik zapošljava 17 žena za pomoć u kući starijim i potrebitim osobama u gradu i prigradskim naseljima

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik objavio je javni poziv za zapošljavanje žena u okviru programa Zaželi, koji se sufinanciraju iz Europskog socijalnog fonda.

Traže 17 radnica za pomoć u kući uz zasnivanje radnog odnosa na šest mjeseci, koje bi pomagale potrebitima na području Šibenika i njegovih rubnih mjesta.

Poslovi na kojima bi radile obuhvaćaju pomoć u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština korisnicima, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova korisnika te u pranju i glačanju rublja, zatim posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, namirnica, plaćanje računa, dostava pomagala i slično), pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje kao i uključivanje korisnika u društvo, pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Uz propisane uvjete, prednost pri zapošljavanju imaju pripadnice ciljne skupine koje pripadaju teže zapošljivanim/ranjivim skupinama i to žene od 50 godina i više, osobe s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i slično, liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unatrag šest mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice i dodatne ranjive skupine samohrane majke, majke s troje i više djece.

Radni odnos zasnivale bi od 1. prosinca ove godine, uz puno radno vrijeme, a rok za prijave je 18. studenoga 2022. godine.

Iz kategorije: Vijesti