Datum objave: 17. Listopad 2022

LJEPOTA VOLONTIRANJA / Projekt "72 sata bez kompromisa" u Turističko - ugostiteljskoj školi u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Učenici Turističko – ugostiteljske škole u Šibeniku sa svojom vjeroučiteljicom s. Elizabetom Glasnović uključili su se u projekt “72 sata bez kompromisa” cilj kojeg je okupiti srednjoškolce, studente i i ostale mlade ljude te pokazati kako je samo malo potrebno za učiniti nešto lijepo, izaći iz vlastite udobnosti i slobodno vrijeme posvetiti volontiranju

Preobrazili su okruženje u kojem živimo i učimo. Potpuno su preuredili učionicu broj 91. Naši vrijedni volonteri koristili su razne boje, kistove, ljepila, napravili edukativne plakate na hamer papirima kako bi ostalim učenicima pobliže objasnili o čemu je riječ u ovom projektu. Konačno, učionica je zasjala punim sjajem i s novim bojama!”, priopćili su iz te srednje škole. Dvije učenice su također volontiranje provele u Caritasu te su se vratile oduševljene akcijama koje su se tamo odvijale s djelatnicima i korisnicima te ustanove.

U Šibeniku se provodi desetak projekata u sklopu 72 sata. Dobar osjećaj zbog pomaganja, zanimljiv projekt koji treba češće održavati u kojem rad i volontiranje zbližavaju i usrećuju - riječi su kojima volonteri opisuju sudjelovanje u tom međunarodnom projektu.

Iz kategorije: Vijesti