Datum objave: 06. Listopad 2022

DANI HRVATSKOG TURIZMA / Šibenik je domaćin Dana turizma, tradicionalnog susreta turističkih djelatnika i svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dani hrvatskog turizma, tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije, započeli su danas u Šibeniku u turističkom naselju Amadria park Šibenik, a trajat će do 8. listopada. Službeni program započeo je konferencijom Održiva budućnost turizmau organizaciji Ministarstva turizma i sporta na kojoj sudjeluju strani i domaći turistički stručnjaci.
-
Poseban fokus ove godine stavili smo upravo na važnost razvoja održivog turizma, ali i održivog poslovanja u Europi kao najkonkurentnijem regionalnom turističkom tržištu na svijetu. Konkurentnog turizma nema bez kvalitetnih i stručnih kadrova, stoga smo priliku dali i mladim srednjoškolcima koji će nam predstaviti vlastite projekte te rješenja kako turizam može na vrlo inovativan način spajati tradiciju i nove tehnologije, ali i izazove i rješenja. Dane hrvatskog turizma zaokružit ćemo i zajednički obilježiti nagradama i priznanjima za sve one koji podižu ljestvicu kvalitete hrvatskog turizma te bez kojih nema daljnjeg uspjeha, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
Na panelu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice 
Tourists of the future - What they are looking for in a destination? Are sustainable options important to them? What trends are currently emerging?“, govorit će se o najnovijim trendovima u putovanjima te o tomu koju ulogu i prioritet pri odabiru destinacije ima održivost.
Danas će biti dodijeljene ovogodišnje nagrade Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama destinacija godine, Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku i ljude u turizmu te za najbolje projekte u programu Ministarstva turizma i sporta „Promocija zanimanjakao i posebna priznanja.
Sutra, u petak 7. listopada, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održat će se tradicionalni Hrvatski turistički forum s panelom Kako biti izvrstan?“na kojem će se govoriti o mjerenju izvrsnosti u hotelijerstvu, kako poboljšati kvalitetu usluge i zadovoljiti krajnjeg korisnika. Bit će predstavljen Strateški marketinški i operativni plan hrvatskog turizma za naredno razdoblje te održani razgovor jedan na jedan: Kako je biti digitalni nomad u Hrvatskoj?

Iz kategorije: Vijesti