Datum objave: 01. Listopad 2022

DAN POLICIJE / Policijska uprava šibensko - kninska otvorila upriličila Dane otvorenih vrata za djecu iz dječjih vrtića.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Povodom Dana policije, Policijska uprava šibensko-kninska je organizirala Dane otvorenih vrata za djecu predškolske dobi. Djeca su bila oduševljena prilikom da se upoznaju s policajcima, policijom i onim što policija radi za dobrobit zajednice. Cilj Dana otvorenih vrata bio je da djeca u što ranijoj dobi prihvate policajca kao prijatelja i pomagača, a što je jedan od bitnih preduvjeta za kasniji pozitivan stav pojedinca o policiji.
Djeca predškolske dobi u prostorijama policije, uz neposredan kontakt s policijskim službenicima, na izravan i slikoviti način usvojili znanja o ulozi policije kao službe u zaštiti građana. Osim toga, djeci su dobila poduku što trebaju učiniti u slučajevima pronalaska nepoznatih i na prvi pogled interesantnih predmeta, a posebno u slučajevima pronalaska oružja i streljiva ili u slučaju zatjecanja u društvu nepoznatih osoba, kao i o učenju osnovama pravila ponašanja u prometu. Dani otvorenih vrata Policijske uprave šibensko – kninske organizirani su u Šibeniku, Kninu, Drnišu i Vodicama. 

Foto: MUP / PU šibensko-kninska

 

Iz kategorije: Vijesti