Datum objave: 26. Rujan 2022

DAN POLICIJE / Proslava Dan policije, dana policajaca branitelja, prijatelja, pomagača čuvara mira i sigurnosti, počinje danas Tjednom otvorenih vrata policijskih uprava i postaja.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska danas slavi Dan policije, dan policajaca branitelja, prijatelja, pomagača čuvara mira i sigurnosti. Povodom Dana policije, 29. rujna. Policijska uprava šibensko - kninska u od 26. do 30. rujna u sjedištu Policijske uprave kao i u svim Policijskim postajama organizira „Tjedan otvorenih vrata“ za djecu predškolske dobi, s ciljem da se kroz upoznavanje djece s načinom i djelokrugom rada policije doprinese da djeca u što ranijoj dobi prihvate policajca kao prijatelja, pomagača i zaštitnika, što je jedan od bitnih preduvjeta za pozitivan stav pojedinca o policiji. Djeca će u prostorijama policije, uz neposredan kontakt s policijskim službenicima, na izravan i slikoviti način, prilagođen njihovoj dobi, steći znanja o ulozi policije kao službe u zaštiti građana. Osim toga, djeci će se prilikom ovog posjeta posebno skrenuti pozornost što trebaju učiniti ako pronađu nepoznate i na prvi pogled zanimljive predmeta, a posebno u slučajevima pronalaska oružja i streljiva ili u slučaju zatjecanja u društvu nepoznatih osoba, kao i o učenju osnovama pravila ponašanja u prometu. 

Tjedan otvorenih vrata počinje u sjedištu Policijske uprave 27. rujna u 9,30 sati, a nastavlja se 28. rujna u Policijskoj postaji Šibenik u 9,30 sati i u Policijskoj postaji Knin u 9,30 sati i u Policijskoj postaji Drniš 29. rujna u 10.30 sati te u Policijskoj postaji Vodice 30. rujna u 9,30.

 

Iz kategorije: Vijesti