Datum objave: 22. Rujan 2022

PRVI PUT PROSLAVLJEN DAN HRVATSKIH BRANITELJA ŽUPANIJE / Prevladali sloga, zajedništvo i neispolitiziranost kao i prije 31 godinu kada je obranjen Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon službenog, komemorativnog dijela proslave završnice Rujanske bitke za Šibenik i dana hrvatskih branitelja Šibensko – kninske županije večeras je na trgu ispred zgrade Županije održan prigodni program proslave Dana hrvatskih branitelja Šibensko-kninske županije uz nastup klape Mirakul, u opuštenoj atmosferi pa i slozi kakva je vlada u vrijeme Domovinskog rata, bez politiziranja i stranačkog nadmetanja.

S jako puno volje i srca krenuli su  tada, prije 31. godinu naši branitelji u odlučujuću bitku koja je bila prekretnica u cijelom Domovinskom ratu. Rujanska bitka je iza nas, prošla je 31 godina i u ovom vremenu u slobodi smo se više dijelili nego spajali. Ponosna sam što danas prvi put slavimo Dan branitelja Šibensko – kninske županije. Zahvalna sam županu i svim vijećnicima u Županijskoj skupštini koji su podržali moju inicijativu, kao i svima onima koji su se pridružili organizaciji ove proslave. Imamo što slaviti, i mrtve i žive, potrebno je samo da budemo pametni i držimo se zajedno. U roku odmah donijeli smo Odluku u proglašenju ovog dana i napravili smo sve da odmah stupi na snagu. Pozivam vas još jednom na takvo zajedništvoi da na takav način nastavimo svi skupa raditi u korist naše županije bez podjela”, kazala je  dožupanica Iris Ukić-Kotarac kao glavna organizatorica ove proslave, a uz nju je bio i župan Šibensko – kninske županije dr.sc. Marko Jelić.

Obilježavanju 31. obljetnice rujanskog ratnog podviga pridružili su se i vinari, školjkari, brojni ugostitelji i turistički djelatnici iz Županije. Pripremili su oko 500 porcija pidoća, sendviče s pršutom, fritule,a dijelili su i besplatno vino.

Ispred zgrade Županije postavljeni su i topovi sa Žirja nazvani „Ruža hrvatska” koje su građani sa zanimanjem razgledali, a uz njih su se fotografirali i turisti. Samo za ovu priliku sa Žirja su ih dopremili pripadnici udruge „Ruža hrvatska” na čelu sa Željkom Šižgorićem. 

 

Iz kategorije: Vijesti