Datum objave: 29. Kolovoz 2022

ŠIBENIK SLAVIO SVJETLO / Dvodnevna manifestacija "Light is Life" obojala je Šibenik u plavo i još jednom oduševila Šibenčane i turiste

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik je protekle dvije večeri bio obojen u plavu boju koja simbolizira more  jer je zaštita mora bila light motiv ovogodišnje manifestacije „Light is Life” koji sedmu godinu organizira  Zoran Lučić Luca uz potporu TZ Grada Šibenika i Grada Šibenika.

Plavim svjetlom bile su obasjane sve važne  zgrade u središtu grada a duž rive postavljene su svjetlosne  instalacije vezane za more. Sinoć, upravo na dan kada je Šibenik prije 127 godina prvi u svijetu  dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju koju je davala hidroelektrana na rijeci Krki održan je koncert na pontonu  ispred šibenske rive i vatromet, a posebnu draž davale  su jedrilice koje su lagano plovile ispred rive. To je manifestacija kojom Šibenik slavi svjetlo i svjetlost koji znače život.  

Šibenčani jaku uživaju u toj manifestacija i ponosni su na nju o čemu svjedoče brojne objave na društvenim mrežama.
 
 
Plavim svjetlom bili su osvijetljeni su šibenska katedrala, Muzej grada Šibenika, grb sv. Mihovila, odnosno Gradska knjižnica Jurja Šižgorića, samostan sv. Frane te hotel Krka, duž obale bile su postavljene svjetlosne 2D instalacije riba koje simboliziraju srdelu na kojoj se Dalmacija othranila. Svake godine 'Light is life' posvete nečemu, a ove godine to je more i sve je bilo 'obojeno' u plavo.
U sklopu glazbenog dijela programa na plutajućoj bini nastupio je Big bend Vodice, a nakon vatromete koji je bio sinkroniziran na pjesmu Vice Vukova 'Bodulska balada', ispred Muzeja grada Šibenika nastupio je DJ duo HCAC.
Iz kategorije: Vijesti