Datum objave: 12. Kolovoz 2022

AMERIČKI PREDSJEDNICI UDJELJUJU OPROST PURICAMA,A ŠIBENČANIN IVICA BRKIĆ JANJETU / Umjesto da ga pojede plaćat će njegovo uzdržavanja dok je živ, jer odbija jesti životinjsku mladunčad

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Samo dvojica ljudi u svijetu, prema našim saznanjima, spašava male životinje od dolaska na trpezu i žrtvovanja za više ciljeve kada postaju ljudska hrana, pogotovu za blagdane. Jedan je predsjednik SAD -a koji na Dan zahvalnosti udjeli oprost dvjema puricama , a drugi je Šibenčanin s adresom u San Remu koji spašava janjad.

On je prije devet godina doživio preobraćenje i od tada odbija jesti životinjsku mladunčad poput janjetine. Njegova dvojica prijatelja, Šibenčani Aleksandar Buneta i Zoran Lučić Luca koji nisu došli do tog stupnja osviještenosti i zaštite mladih životinja, poklonili su mu za njegov skorašnji 60. rođendan janje koje je on posvojio – spasit će je od toga da postane ljudska hrana tako što će vlasnici farme Ranch 4 ME u vodičkom zaleđu plaćati njezino uzdržavanje cijeli njezin ovčji život. Janje mu je uručeno s pločicom na kojoj piše „Ja sam Paškica, mene voli moj tatica Ivica Brkić”.

„Mi janjofili donirali smo jedno malo janje o kojem će janjotrop Ivica voditi računa cijeli njegov ovčji život. Janjčić imena Paškica isporučen je na imanje obitelji Mehić, u kojem će imati optimalne uvjete za rast, razvoj i edukaciju, ekvivalent najboljeg švicarskog internata. Janjotrop Ivica se obvezuje na skrbništvo tijekom cijelog ovčjeg života za koji se nadamo da će biti dug i udoban.U slučaju zapostavljanja održavanja skrbništva, kumovi zadržavaju pravo komercijalne konzumacije, kako rečene Paškice, tako i njenog potomstva ovisno o vremenu zapostavljanja”, ističu donatori.

Iz kategorije: Vijesti