Datum objave: 03. Kolovoz 2022

INCIDENT U TIJAŠNICI / Napadači na Maju Sever i njezinu prijateljicu završili u pritvor, osumnjičeni su za prijetnju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zbog prijetnji novinarki Maji Sever i sutkinji Sandri Artuković koje su prije dva dana bile na Tijatu kako bi vidjeli je li tamošnji restoran otvoren unatoč tome što ga je državna inspekcija zatvorila, Policijska uprava šibensko kninska kazneno je prijavila i predala u pritvor  44-godišnjaka i 56-godišnjaka. Obojica su slovenski državljani kao i vlasnik nelegalnog restorana u Tijašnici.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 1. kolovoza ispred otoka Tijat, s namjerom onemogućavanja 51-godišnjakinje u obavljanju njene profesije za vrijeme dok se nalazila u plovilu s 56-godišnjakinjom, u više navrata drugim plovilom nasrtali na plovilo oštećenih i prijetili im što je kod njih izazvalo strah i bojazan za osobnu sigurnost. Prilikom prijetnji oštećenoj 51-godišnjakinji je istrgnut i mobilni telefon iz ruke koji joj je kasnije vraćen”, kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko – kninske.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog počinjenja kaznenog djela prijetnji iz Kaznenog zakona RH, preciznije zbog čl.139. st.3. na štetu 51-godišnjakinje i iz čl.139. st.2. na štetu 56-godišnjakinje, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Maja Sever napadnuta na otočiću Tijatu, nedaleko od Šibenika, dok je snimala uzurpaciju obale i devastaciju pomorskog dobra. Osobe koje smatraju da je uvala njihova, iako u zemljišnim knjigama nisu vlasnici, otvorile su luksuzni restoran, bespravno izgradile objekte i već godinama upravljaju njima.

FOTO: Morski.hr

Iz kategorije: Vijesti