Datum objave: 01. Kolovoz 2022

PRVI KNINSKI HACKATHON/ Sedam timova natječe se u rješevanju konkretnih izazova, najbolji će biti nagrađeni

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Pozdravnim govorima šibensko – kninskog župana Marka Jelića i kninskog gradonačelnika Marija Ćaćića na kninskoj tvrđavi je u petak otvoren prvi kninski hackathon, događanje na kojem se ljudi okupljaju kako bi modernim alatima riješili neke konkretne izazove iz svakodnevnog života, u prijateljskom i poštenom natjecanju.

Ravnateljica Lokalne razvojne agencije Matice Ivona Grcić Malenica predstavila je “3i” Inkubator i sve prednosti koje pruža poduzetnicima, a Tomislav Rašković održao je zanimljivo predavanje o marketingu, društvenim mrežama i novim trendovima, piše portal Huknet.

Saznali smo tako da će se neki novi hackathon ubuduće možda održati na metaverzumskoj, a ne na stvarnoj kninskoj tvrđavi, upoznali smo se i s velikim marketinškim potencijalima nekih društvenih mreža koje mi iz Generacije X smatramo opskurnima poput Tik Toka, a bila je riječ i o umjetnoj inteligenciji te o robotima kuharima koji zasigurno neće presoliti jelo, piše Huknet.

Na hackathonu u Kninu sudjeluje sedam timova s preko 30 sudionika. Prijavljeni timovi dobit će priliku raditi na razvoju i prezentaciji svojih ideja, a najbolje ideje na temu valorizacije kninske baštine osvojit će vrijedne novčane nagrade.

FOTO: Huknet

 

 

Iz kategorije: Vijesti