Datum objave: 27. Srpanj 2022

NEOPISIVO / Otvaranju Pelješkog mosta svjedočio i slijepi Nikola Martić iz Žagrovića: -Ne mogu vidjeti, ali mogu osjetiti i disati ovu sreću za Hrvatsku i Dalmaciju koju neizmjerno volim.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nikola Vukošić, načelnik Policijske uprave Šibenik u Domovinskom ratu, ispunio je životnu želju svom prijatelju Nikoli Martiću iz Žagrovića da bude jedan od sudionika za Hrvatsku neizmjerno važnog povijesnog događaja, svečanog otvaranja Pelješkog mosta. Nikola je želio biti na Pelješkom mostu upravo u tom trenutku  iako je slijep.
-Ne mogu vidjeti, kazao je Nikola, ali mogu osjetiti i disati ovu sreću za Hrvatsku i Dalmaciju koju neizmjerno volim.
Nikola je od djetinjstva. Bio je žalostan što neće moći vidjeti Pelješki most čiju je gradnju pratio te bio tužan i razočaran kada se pokušavalo spriječiti njegovu gradnju. Oduvijek je smatrao da Hrvatska mora biti spojena i da je most najbolje rješenje.
Odlazak na svečanost i priliku da udahne zrak slobode na Pelješkom mostu omogućio mu je Nikola Vukošić, koji se Nikolom sprijateljio kada mu je on pomogao da se oslobodi bola u leđima.
-Ovo je neopisivo. Sretan sam i ponosan. Zahvalan sam Nikoli i svima koji su mi omogućili da danas budem ovdje i dišem ovo, da osjetim taj dah kada je moja Dalmacija povezana i spojena u jedno.

Iz kategorije: Vijesti