Datum objave: 22. Srpanj 2022

REBALAS NIJE PROŠAO, ŠIMIĆ NAPUSTIO SJEDNICU / Župan Jelić prozvao vijećnike da su glasali i protiv pomoći stradalima u požaru, Tanja Radić Lakoš mu odgovrila da je propali drvosječa

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Rebalans proračuna Šibensko – kninske županije nije prošao na današnjoj sjednici Županijske skupštine. Nije dobio natpolovičnu  većine svih vijećnika nego samo prisutnih što nije bilo dovoljno da bude prihvaćen. Na sjednici nisu bili ni svi partneri koji imaju većinu u Skupštini.

Nakon toga  župan Marko Jelić je izašao za govornicu i najavio da će to komentirati politički poručivši vijećnicima da su odbijanjem glasali i protiv novčane pomoći ljudima kojima su u požaru na području  Rasline i Zatona izgorjele kuće. Naime, rebalansom proračunu  predvidjeli su 500 000 kuna za one  koji su stradali u tom području.
Na te riječi reagirao je Nediljko Dujić iz HDZ -a. „Mi ne sudjelujemo u većini u vlasti i od nas se ne očekuje da prihvaćamo vaše prijedloge. Mi smo oporba”, istaknuo je. Tanja Radić Lakoš  je županu poručila da je to što je kazao sramotno  da nije ništa drugo nego propali drvosječa i da „zna samo što znači piliti naopako”.
Vijećnik Goran Šimić s Liste dr.sc. Marka Jelića  napustio je sjednicu nakon što rebalans proračuna nije prošao.
Evo što je napisao na svom profilu:

"Mislio sam da će na današnjoj sjednici županijskoj prevladati istinsko javno dobro i stavljanje u stranu politike. Upravo sam izašao sa sjednice Županijske skupštine na kojoj se treba izglasati rebalans proračuna u kojem je stavljen amandman od 500.000 kuna za pomoć opožarenim područjima. To je hitna intervencija, da ne govorimo o radu ostalih ustanova. Ne želim biti dio toga, tih sitnih morala, ega ispred javnog dobra i politikantstva. Sram me biti dio tog cirkusa, ako treba neću više nikad ni biti, jer ne želim slušati sve te pametno moralne kojih kad treba nema nigdje jer su lažovi. Pametuju o požarima i zaštiti prirode, a nema ih nigdje..."

Iz kategorije: Vijesti