Datum objave: 11. Srpanj 2022

Po uspjehu svojih učenika na državnoj maturi šibenska Gimnazija Antuna Vrančića na 5. je mjestu među 30 najboljih hrvatskih gimnazija.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenska Gimnazija Antuna Vrančića prema analizama uspjeha učenika na državnoj maturi 2021. godine na visokom je petom mjestu među 30 najboljih hrvatskih gimnazija. Ispred nje su samo XV. Gimnazija Zagreb, Gimnazija Josip Slavenski, Čakovec, Gimnazija Franjo Petrić, Zadar i Gimnazija Lucijana Vranjanina, Zagreb. Šibenski gimnazijalci na državnoj su maturi postigli prosječnu ocjenu 4,30 i da nisu podbacili iz hrvatskog jezika (3,88) rejting Gimnazije Antuna Vrančića mogao je biti bolji, štoviše našla bi se na jednom od dva prva mjesta. Šibenski gimnazijalci briljirali su na provjerama iz matematike i engleskog jezika. Zanimljivo je da iz engleskog imaju daleko bolju ocjenu nego iz materinjeg hrvatskog jezika, čak 4,58.
Po uspjehu učenika na državnoj maturi iza Gimnazije Antuna Vrančića čak je 12 zagrebačkih gimnazija. Zanimljivo je da su među prvih najboljih gimnazija po uspjehu učenika na državnoj maturi čak tri od 6 dalmatinskih gimnazija.

Izvor: e-rudnik Ministarstva znanosti i obrazovanja

Iz kategorije: Vijesti