Datum objave: 11. Lipanj 2022

20 GODINA ŠIBENSKOG LIONS KLUBA LUCE / Humanitarna večer u Arsenu, hit je bila modna revija brenda Sany Design koju su nosile

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Članice Lions klub Luca  su u subotu 10.lipnja  održale svečanu sjednicu povodom 20 godina rada u Gradskoj vijećnici, a nakon toga i humanitarnu večeru i lutriji,  a sav prihod namijenjen je liječenju male Petre Kursan u sklopu akcije “I Petra bi htjela hodati”. Prvotno su planirali to druženje organizirati an tvrđavi Barone, ali zbog jake bure I lošeg vremena morali su se, u posljednji čas odlučiti za Kuću umjetnosti Arsen.trio šibenskih glazbenika Nataša Cvitan (vokal), Mate Anić (klavir) i Siniša Jelovčić (gitara).

Na svečanosti je bila i dožupanica Šibensko - kninske županije Iris Ukić Kotarac. Najuzbudljiviji dio večeri bila je modna revija an kojoj su sudjelovale članice tog kluba, nosile su haljine modne Marke Sany Design Đibe Grbin. Pokazale su se spretne  i elegantne  i u tim okolnostima, a publika ih je sve vrijeme bodrila snažnim pljeskom.
 
Bila je organizirana i lutrija. Glavna nagrada bila je haljina marke Suny Design, a osvojila ju je Jasminka Šola  koja je došla kao gošća na tu večer. Dvije nagrade – knjiga i torta koju je  za tu priliku napravila djevojčica Tonina, unuka jedne od najstarijih članica Luca, Rade Zlatoper , došlu su, zasluženo, u ruke kume šibenskih Luca, gospođe Antonije Uglešić iz Splita. Na kraju su rođendan proslavili i uz mega rođendansku tortu. 
Luce su se u svih 20 godina svog postojanja istaknulo po svom radu za zajednicu pokrenuvši niz humanitarnih i ostalih akcija. 
Lions klub Luca osnovan je 14. lipnja 2002. kada je održana i Potvrdna svečanost kojom je klub postao dio višemilijunske lajonističke zajednice osnovane 1917. godine u SAD-u, a sve s ciljem promicanja tolerancije, miroljubivosti i međusobnog pomaganja u prilikama kada je to narodima ili pojedincima cijele zemaljske kugle potrebno. Uz ogromni entuzijazam tadašnjih osnivačica,  šibenski klub je prerastao u prepoznatljivu humanitarnu udrugu.
 
Danas, nakon 20 godine ustrajnog rada, uz brojne humanitarne i donatorske akcije i dalje djeluje na plemenitom cilju: pomaganju potrebitima. Teško je pobrojati sve humanitarne aktivnosti koje su članice kluba ostvarile od svoga osnivanja do danas, pa ćemo spomenuti samo neke: kupljen aparat za korekciju govora namijenjen djeci u Dječjem vrtiću „Jutro“; elektrostimulator Udruzi za oboljele od multiple skleroze; uredile i financirale dječje igralište na Šubićevcu; opremile prostoriju za poludnevni boravak djece s poremećajima u ponašanju pri CZSS; Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" donirale software za zvučnu karticu za računalo za slijepe i educirale osobe sa smetnjama vida za korištenje istog;, HNK Šibenik poklonile rampu za invalide; O.Š "Juraj Šižgorić ( u suradnji s Lions klubom Šibenik) kupile digitalni logopedski set "Berlinger"; na dječjem igralištu na Meterizama kupile i postavile ljuljačku za djecu u invalidskim kolicima; dječjem odjelu šibenske bolnice darovale medicinski uređaj za ranu dijagnostiku kod djece Compat- 5(u suradnji LC Šibenik); rodilištu šibenske bolnice donirale EKG aparat te pomagale socijalno ugroženim obiteljima, stradalnicima u potresu u Petrinji i izbjeglicama iz Ukrajine i raznim drugim institucijama i pojedincima.
Iz kategorije: Vijesti