Sidebar Menu

Datum objave: 06. Lipanj 2022

USKORO OTVARANJE / Gradnja novog trajektnog pristaništa na Kapriju bit će završena do početka srpnja ove godine

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prema stanju građevinskih radova očekuje se da će trajektni pristan s manipulativnim platoom biti završen do početka mjeseca srpnja te će se time steći uvjeti za pristajanje brodova državnih brodskih linija. Pristan se gradi u sklopu projekta „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije” kojega provodi Lučka uprava Šibensko-kninske županije.

Novo trajektno pristanište na Kaprije bit će izgrađeno do početka srpnja ove godine, a većina radova je pri pkarju, priopćili su iz Županijske lučke uprave.

Gradi se 700 metara izvan središta mjesta,a dugo je 55 m i široko 6 m. Lučko

Unatoč svim izazovima, a tijekom projekta ih je zaista bilo, radove na izgradnji pristana privodimo kraju. Prema danas viđenom u obilasku gradilišta očekujemo da će radovi završiti početkom srpnja. Tada ćemo zatražiti uporabnu dozvolu i po njenom izdavanju trajekt će moći početi pristajati na ovaj novi gat. Uvjerena sam da će nova lučka infrastruktura pridonijeti boljoj povezanosti Kaprija s kopnom, kao i smanjenju zagušenosti i gužve u području luke koju otvaramo mještanima i posjetiteljima”, kaže Jadranka Fržop ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije .

Projekt „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije" sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda, a provodi Lučka uprava Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 24.072.345,21 HRK., a gradnja će trajati 42 mjeseca.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.