Datum objave: 03. Lipanj 2022

STIGLO I OČITOVANJE / Ministarstvu turizma nalaže poništenje odluke o izboru Krešimira Šakića za direktora županijske turističke zajednice, ali ne i natječaja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Konačno je Turistička zajednica Šibensko – kninske županije dobila službeni dopis kojim Ministarstvo turizma nalaže Turističkom vijeću Turističke zajednice Šibensko – kninske županije da poništi odluku o izboru Krešimira Šakića za direktora te turističke zajednice, ali neće biti ponovljen natječaj. Traži se od njih da postupak izbora vrate do točke kada se svi prijavljeni kandidati pozivaju da predstave svoj plan rada s tim da ovog puta u to moraju uključiti i kandidatkinju Jelenu Obratov. 

„Nalaže se Turističkom vijeću da sazovu sjednicu na kojoj će biti svi prijavljeni kandidati uključujući i gospođu Jelenu Obratov koja će sa svim ostalim kandidatima imati priliku izložiti svoj prijedlog četverogodišnjeg programa rada Turističke zajednice Šibensko  kninske županije, a Turističko vijeće će  nakon toga donijeti odluku o izboru direktora/ice te turističke zajednice”.
Zanimljivo je da se ne navodi zbog čega izbor mora biti poništen i koji je propust Turističkog vijeća. 
Kao što je poznato, Jelena Obratov nije uzeta u obzir kao kandidatkinja u izboru za direktora/ icu TZ Šibensko – kninske županije  jer nije popisala priloženi program rada, a u natječaju je stajalo da svi dokumenti moraju biti potpisani što inače nije obveza već su to dodali oni koji su raspisali taj drugi, ponovljeni natječaj. Jelena Obratov je odmah zatražila mišljenje Ministarstva turizma koje se očitovalo o tome da to ne može biti razlog da ju ss isključi, ali župan dr.sc. Marko Jelić koji je predsjednik županijske turističke zajednice to nije uvažio već se pozvao  na mišljenje svojih dvoje pravnika pa se ovo što se događa ide njemu na dušu jer se to moglo izbjeći. 
 
"Nisam još stigao pročitati dopis, jer sam u Betini. Ne uzbuđujem se previše jer tamo piše i pouka o pravnom lijeku i dao sam pravnicima da pregledaju i da sukladno tomu pravno reagiramo. Po mojem mišljenju Ministarstvo je definitivno, u određenim aspektima, prekoračilo one ovlasti koje imaju. O tome ću se detaljno očitovati kad budem imao sve informacije i sazvat ću tiskovnu konferenciju o stranačkom kadroviranju, klijentelizmu i takvim stvarima ",kazao župan Jelić za Šibenki portal.
Iz kategorije: Vijesti