Datum objave: 01. Lipanj 2022

LONG PLAY DAY / Počinje šibenski sajam vinilne glazbene nostalgije i festival rock kulture

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Long play day, pretvorit će Šibenik tijekom naredna tri dana u metropolu rock kulture. U središtu manifestacije koju uz potporu Grada Šibenika i TZ Grada Šibenika organiziraju udruge Kolektiv 4B, Fotopoetika i kluba Azimut sajam vinilnih ploča, a oko njega se vrti zanimljiv glazbeni, likovni i književni program. Longplay day počinje izložbom Krešimira Golubića 'Punk's not dead' i promocijom knjige 'Hrvatski punk i novi val' Vinka Barića.
Program se nastavlja u petak glazbenom tribinom „Važno je zvati se Mirko” na kojoj će se raspravljati o stanju u hrvatskoj glazbenoj industriji i tražiti odgovori na pitanja koliko je danas u ekonomskim previranjima uzrokovanih pandemijom i ratom u Europi, teško baviti se glazbom i glazbenim izdavaštvom u Hrvatskoj te kako doprijeti do publike.
Slijedi koncert trip-hop glazbenika Dimitrija Dimitrijevića i promocija njegovog LP-a „Čar pitanje”.
U subotu, 4. lipnja na zelenoj pozornici kluba „Azimut” bit će održan sajam vinila na koji dolaze kolekcionari i nakladnici nosača zvuka iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Od 11 do 14 sati retro DJ program imaju Project 33/45 aka Nino Rak & Nikola Nikolica Balvan”, a navečer od 21 do 01 vrijeme je za „Vrijeme vinila by Stipe Jazzy Širinić&Bakula” - special program posvećen glazbi sa vinila.

Iz kategorije: Vijesti