Datum objave: 11. Svibanj 2022

PAPA FRANJO ODGOVORIO NA PITANJA LGTB KATOLIKA: Bog je Otac i ne niječe nijedno od svoje djece. Božji stil je blizina, milosrđe i nježnost.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Koja je najvažnija stvar koju LGBT osobe moraju znati o Bogu, što biste voljeli da LGBT osobe znaju o Crkvi i što kažete LGBT katoliku koji je doživio odbacivanje od Crkve, pitanja su koja je papi Franji postavio isusovačkog svećenika pater Jamesa Martina koji djeluje u pastoralu s LGBT osobama. Papa Franjo mu je odmah uzvratio:
-Ogovori na ova pitanja su vrlo jednostavni.
Božji “stil” je “blizina, milosrđe i nježnost.Bog je Otac i ne niječe nijedno od svoje djece. A Božji „stil“ je „blizina, milosrđe i nježnost“. Na ovom putu naći ćete Boga. Želio bih da LGTB osobe čitaju knjigu Djela apostolskih jer će tamo pronaći sliku žive Crkve. Onima koji su doživjeli odbacivanje crkve želim da to prepoznaju ne kao "odbacivanje Crkve", nego kao odbacivanje "ljudi u Crkvi". Crkva je majka i okuplja svu svoju djecu. "Selektivna" Crkva, "čiste krvi", nije Sveta Majka Crkva, nego prava sekta.
-Molim za tvoje vjernike, tvoje 'župljane'poručio je papa Franjo Jamesu Martinu, američkom isusovačkom svećeniku, glavnom uredniku isusovačkog časopisa America i konzultu Vatikanskog tajništva za komunikacije za sve one koje je Gospodin stavio pored tebe da brineš i skrbiš za njih, da ih štitiš i činiš da rastu u ljubavi Gospodina našega Isusa Krista".

Izvor: Vatican News

Iz kategorije: Vijesti