Datum objave: 26. Travanj 2022

STRUČNJACI POTVRDILI / Nužno je skinuti vrh sedre u fontani ispred crkve Gospe van Grada jer će se sama urušiti

Stanko Ferić
Stanko Ferić
Stručnjakinja za zaštitu prirode mr.sc Gordana Goreta, stručna voditeljica Službe stručnih poslova zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja, korištenja i nadzora Nacionalnog parka Krka pregledala  je danas s predstavnicima gradske tvrtke “Zeleni grad Šibenik” sedru na fontani ispred crkve Gospe van Grada i složila se s tim da se dio sedre na vrhu koja je ostala bez vode mora ukloniti, a najveći dio bit će iskorišten za sunčalište za kornjače u toj fontani koje su sada stiješnjene na malom prostoru.
 
„Taj zahvat je neminovan.  Dio sedre će se skinuti da se preko  nje u potpunosti prelijeva voda, a dio sedre će se iskoristiti za sunčalište za kornjače. Da sve ostavimo kako je sada sedra bi i dalje rasla u visinu i urušila bi se.  Kada skinemo vrh voda će je  skroz obuhvatiti i ona će  nastaviti normalno živjeti. Treba zaista pohvaliti želju „Zelenog grada” da se fontana uredi i to će biti dobro i za nastavak života sedre, za kornjače i za grad”, kazala nam je. 
 

U posljednjih sedam – osam godina očit je brzi rast sedre u toj fontani na što su utjecale povoljni uvjeti u kojima je i izostanak zagađenja.

Iz kategorije: Vijesti