Sidebar Menu

Datum objave: 21. Travanj 2022

BRANITELJI KONTRA GENERALA ADEMIJA / Zdenko Šanić: -Pokidao sam pred generalom Ademijem njegovu knjigu "Samo istina" zato što je ona velika laž.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nastavljajući, kako navode u novoj objavi, borbu protiv protiv laži i krivotvorina generala Rahima Ademija koje je o Domovinskom ratu, bitci za Šibenik i šibenskim braniteljima objavio u svojoj knjizi "Samo istina", šibenski branitelji skreću pozornost na negativne posljedice Ademijevog neistinitog prikazivanja pojedinih segmenata Domovinskog rata te posebno bitke za Šibenik u rujnu 1991. godine. Ogorčenje i nezadovoljstvo hrvatskih branitelja, naglašava se u objavi koju prenosimo u cijelosti, isprovocirano neistinama i krivotvorinama generala Ademija na dramatičan način eskaliralo je na promociji njegove knjige "Samo istina" u Posušju 9. travnja 2022. godine, a taj su znakoviti događaj mediji prešutjeli zbog straha, politike nezamjeranja ili cenzure, svejedno.

Evo o čemu je riječ:

Hrvatski branitelj dragovoljac Domovinskog rata umirovljeni bojnik HV-a Zdenko Šanić pripadnik 3. imotske bojne IV. gardijske brigade koja je zajedno sa šibenskim branitelji, gardistima i policijom te autorom knjige "Samo istina" Rahimom Ademijem, u rujnu 1991. godine sudjelovala u zauzimanju vojarni JNA Zečevo i Kruščica kod Rogoznice, na promociji knjige generala Ademija u Posušju istupio je pred generala Ademija, pred njim iskidao njegovu knjigu, bacio je pred njega k kazao mu: -Učinio sam to zato da naši potomci, potomci poginulih i živih hrvatskih branitelja ne bi učili krivu povijest o nama. Ova vaša knjiga "Samo istina" jedna je velika laž, a ja ne mogu kao naše udruge, ostati na sve neistine i sva pljuvanja po nama braniteljima.

Šanić je tim prilikom izjavio: - Da prišao sam generalu Ademiju na promociji u Posušju, predstavio sam mu se i kazao da u ime poginulih i živih branitelja moram reagirati. Pokidao sam njegovu knjigu pred njim i spomenuo mu poginule branitelje iz Posušja koji su bili sa mnom u osvajanju vojarni Zečevo i Kruščica, u akciji o kojoj je sudjelovao i on, a u svojoj knjizi "Sami istina" o toj akciji nije napisao istinu nego laž.

Upozoravamo da su na promociji u Posušju knjigu generala Rahima Ademija  predstavljali generali Ljubo Ćesić-Rojs, Marinko Krešić i Ivica Primorac te brigadir Neđo Perić, koji su se tom prigodom i sami priključili širenju laži i neistina o djelovanju generala Ademija tijekom Domovinskog rata u Šibeniku, bitci za Šibenik i braniteljima Šibenika. Predstavljajući knjige "Samo istina", oni su izrekli niz neistina i potpuno krivih interpretacija povijesnih događaja, a lažno su predstavili i generala Ademija. Kazali su: -Ademi preko svoje supruge Anite stupa u kontakt s Josipom Jurasom gdje izražava želju da bude pripadnik hrvatske vojske. Kako navodi prvo je započeo kao obični vojnik u 113. brigadi. U istoj  obučava topništvo i minobacače, jer kako kaže „to tada nitko nije znao“. Kasnije preuzima zapovjedništvo. Iz navedenih primjera može se zaključiti kako je bio poštovan od vojske i da je imao veliki autoritet nad istom. Svaka njegova zapovijed duboko bi se urezala u uši vojske koja bi i izvršavala dani zadatak.
Rečeno je to pred, izvijestili su mediji, velikim brojem posjetitelja iz cijele Hercegovine koji su željeli čuti, istinu i samo istinu našeg generala Ademija.
Te riječi generala - predstavljače knjige generala Ademija "Samo istina" ne samo što su laž nego su i uvreda i poniženje za branitelje Šibenika. Stoga zahtijevamo i od Hrvatskog generalskog zbora da se očituje o ovom događaju i neistinama koje na javnim skupovima tijekom kampanje promocije knjige generala Ademija iznose njegovi članovi.
Objavu potpisuju i jamče njenu točnost:

 Udruga specijalne policije
iz Domovinskog rata „Jastrebovi” Šibenik

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca
Domovinskog rata
Šibensko-kninske županije

Udruga dragovoljaca veterana
Domovinskog rata Republike Hrvatske,
ogranak Rogoznica 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.