Datum objave: 08. Travanj 2022

POBJEDA/ Karmen Herceg,100 invalid ipak dobila novu protezu nakon pritiska javnosti

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Pritisak javnosti u slučaju 100 postotnog invalida Karmen Herceg i odbijanja zamjene nove proteze za stopalo jer je  sadašnja oštećena ipak  je urodilo plodom. Karmen dobiva novu protezu, kako su nas danas izvijestili iz HZZO-a. 

 „  Želimo izvijestiti da je gospođa Karmen Herceg ostvarila pravo na traženo ortopedsko pomagalo (proteza) sukladno članku 18. Pravilnika o ortopedskim pomagalima. Dana 8. travnja 2022. godine osiguranica je priložila fotografije oštećenog starog pomagala i potrebnu medicinsku dokumentaciju temeljem čega je ostvarila pravo na traženo pomagalo o čemu ju je Hrvatsko za zdravstveno osiguranje (HZZO) obavijestio putem mobitela. Isto tako, gospođa je obaviještena o mogućnosti preuzimanja doznake na šalteru HZZO-a Područne službe Šibenik.
 HZZO je donio pozitivno rješenje o novom pomagalu za gospođu Herceg kada je priložena potrebna dokumentacija”, stoji u priopćenju.
 Iz njega proizlazi da za nastali slučaj nije kriv HZZO i neosjetljivost onih koji su odlučivali nego Karmen Herceg koja navodno nije priložila potrebnu dokumentaciju, fotografije oštećenog pomagala  što je teško obranljivo. Karmen je priložila nalaz svog liječnika i  doznaku,  a ako je Liječničko povjerenstvo ocijenilo da to nije dovoljno i da ne vjeruje tim nalazima bio je red da je pozove i zamoli da dostavi dodatnu dokumentaciju, a ne da je bez riječi odbije iako je razvidno da je proteza koju sada ima neupotrebljiva. To je bio taj momenat za koji smo utvrdili na su bešćutni i pri tome stojimo i dalje, ali drago nam je da je Karmen ostvarila pravo na novu protezu. Pitanje za kraj – a što bi se dogodilo da se nije oglasila u javnosti ili da nije ipak javna ličnost? 
Iz kategorije: Vijesti