Datum objave: 04. Travanj 2022

DRUGA SREĆA / Natječaj za direktora TZ Županije se ponavlja, bivša direktorica postala članica uprave Hrvatskih cesta

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Natječaj za direktora Turistička zajednice Šibensko – kninske županije bit će poništen i to prema naputku koji je stigao iz Ministarstva turizma, a potpisuje ga Marko Puškadija, načelnik sustava za turističke zajednice, kako nam je danas potvrdio župan i predsjednik te turističke zajednice dr.sc. Marko Jelić.

"Upravo sam primio taj dopis u kojem se konstatiura  da su uočene neke nepravilnosti. Nije riječ samo o tome da nije navedena obaveza polaganja stručnog ispita već je to što se nije tražilo uvjerenje o nekažnjavanju nego samo potvrde da se ne vode  kazneni postupci, a to nije isto. Potvrde traže kandidati, a uvjerenje se izdaje na zahtjev poslodavca”, objasnio je Jelić.
On ne smatra da je sada bitno utvrđivati krivicu za te propuste. Natječaj je formulirao ured TZ Šibensko – kninske županije, u suradnja sa stručnom službom Županije.
„Možda nije ni loše ovo što se dogodilo jer će sada priliku da se natječu dobiti i oni kandidati koji nisu predali potpunu dokumentaciju ili su prekoračili rok. Možda i neki drugi. Ja bih volio da bude barem 20 kandidata”, izjavio nam je. 
Ističe kako zbog ovoga neće biti zastoja u radu turističke zajednice. Dosadašnja direktorica Željana Šikić izvijestila ga je da su sve pripreme za sezonu u toku i da ih provode službenici koji to već godinama rade. Ona se nije javila na taj natječaj jer je razrješena te dužnosti i dalo joj se na znanje da tu više nije poželjna.Zapravo su joj  učinili usluga je je avancirala.  Postala je članica uprave Hrvatskih cesta i seli u Zagreb. 
Na natječaj za direktora županijske turističke zajednice stiglo je šest prijava s tim da je jedna odmah odbačena jer je poslana nakon utvrđenog roka. Naknadno je odbačena i prijava novinarke Sanje Jurišić jer je Turističko vijeće ocijenilo da je predala nepotpunu dokumentaciju. Nakon toga ostali su  Ivane Menđušić, Krešo Šakića,  Karmenka Jelčić Ivanošić i Jelena Obratov. Postupak  se sada ponavlja, a ti su kandidati u pomalo nezavidnom položaju. Njihovi programi već su dostupni jer su podijeljeni članovima Turističkog vijeća no za očekivati je da će ih oni zadržati samo za sebe. 
Iz kategorije: Vijesti