Datum objave: 23. Ožujak 2022

OPOZIV ŽUPANA / Vijećnici SDP-a bit će suzdržani, inicijativu smatraju problemom između NL Stipe Petrina i Grupe građana župana Jelića

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vijećnici SDP-a u Skupštini Šibensko-kninske županije ostat će suzdržani po pitanju Zaključka o potrebi podnošenja prijedloga Odluke o raspisivanju referenduma o opozivu župana i zamjenika župana koji predlaže Stipe Pterina, predsjednik Skupštine.

Smatramo da su problemi nastali između Nezavisne liste Marka Jelića i Nezavisne liste Stipe Petrine izričito problem te dvije nezavisne liste te ih pozivamo da se, podjednako kako su se dogovorili prije izbora, dogovore i sada.SDP će se i dalje ponašati konstruktivno te predlagati programe i rješenja za našu županiju”, kaže Karlo Klarin, predsjednik ŽO SDP -a Šibensko – kninske županije.

Podsjećaju da je SDP u ovom mandatu već predlagao konkretne aktivnosti. Na njihov prijedlog pokrenut je postupak proglašenja  spomenika prirode Zmajevo oko i Zmajevo uho. U proračun Županije uvrštena je Urbana preobrazba prostora sadašnje bolnice nakon što se bolnica preseli na drugu lokaciju. SDP je podnio dva zahtjeva za tematskim sjednicama, o brzoj cesti Šibenik-Drniš-Knin te o onečišćenim lagunama u okolici Knina. Vijećnićkim pitanjem dobili smo informaciju od županijske uprave da je Sanacijski program s prijedlogom mjera za otklanjanje štete u okolišu laguna na području "Bare" u gradu Kninu zapeo u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja te ćemo na njegovom rješavanju inzistirati i dalje.

SDP je prvi otkrio nezakonite radnje u Ljekarnama Šibenik radi čega je bivša ravnateljica zaradila i kaznenu prijavu.Podržavamo punu transparentnost županije te smo predložili i da se u Proračun županije uvrsti i Fond izvrsnosti i Fond solidarnosti u kojem bi se postavila pravila o dodjeljivanju županijskog novca zaslužnima ili potrebitima.Upozorili smo i upozoravat ćemo i na nepravilnosti odabiru novih ravnatelja kao što je slučaj u Nadzornom odboru Cesta Šibenik d.o.o. gdje sam proces izbora ravnatelja nije bio ni transparentan, ni moralan, a i na rubu zakonitosti”, dodaje Klarin.

 

Sjednica Županijske skupštine bit će održana dana u Drnišu,a počinje u 12.30 sati.

Iz kategorije: Vijesti