Datum objave: 14. Ožujak 2022

ISPRAĆAJ ČEDE PETRINE / Počast mu je odao i Mate Viduka, jedna od prvih zapovjednika šibenske, 113. brigade

Diana Ferić
Diana Ferić

Uz visoke vojne počasti i prigodne riječi kolega i prijatelja pokopan je danas na Gradskom groblju Kvanj u Šibeniku Čedo Petrina koji je preminuo u 63 godini od posljedica zaraze koronavirusom. Od njega su se oprostili brojni Šibenčani, među njima i nekadašnji predsjednik Skupštine općine Šibenik  Paško Bubalo. 

Ivica Bratić, predsjednik  Kluba utemeljitelja HDZ -a Šibensko - kninske županije kojemu je pripadao i Petrina podsjetio je kako je on među prvima u Šibeniku stao u obranu Šibenika i Hrvatske te kako se njegova pomoć tražila kad god bi nešto zapelo. Poslije rata bio je menadžer u  svojoj privatnoj brodarskoj tvrtki, direktor Hotelskog poduzeća Primošten, potom poslovnice Privredne banke u Šibeniku,a smrt ga je zatekla na mjestu ravnatelja ispostave državne lučke uprave u Šibeniku.
U ime Udruge lučkih kapetana Šibenik od njega  se oprostio  Branko Skorić koji  je s njim prijateljevao od malih nogu. Prisjetio se kako su igrali "na male branke" na  Tvrđavi, zajedno pohađali srednju školu, zaljubili se u "navigavanje" i zajedno upisali Pomorski fakultet u Splitu. Skorić je istaknuo i kako je Petrina imao jasnu viziju uređenja pomorske   luke i pristaništa Šibenik sa svim sadržajima koji su nužni  što je ostavio iza sebe. 
Kratki govor na sahrani održao je i Mate Viduka, jedna od prvih zapovjednika 113. brigade Hrvatske vojske u kojoj je  Petrina bio logističar ,a nazvao ga je hrvatskim vitezom. 
Iz kategorije: Vijesti