Datum objave: 11. Ožujak 2022

IN MEMORIAM / Umro je kapetan duge plovidbe Čedo Petrina, jedan od utemeljitelja šibenskog HDZ-a

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Čedo Petrina, kapetan duge plovidbe, jedan od osnivača HDZ-a, javni radnik i sudionik Domovinskog rata umro je danas u šibenskoj bolnici. Obnašao je dužnost ravnatelja Lučke uprave Šibenik. Bio je istaknuti član HDZ-a i dopredsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman".
Čedo Petrina rođen je 1958. godine u Šibeniku od oca Grge i majke Davorke rođene Jelovčić. Akademski stupanj magistra ekonomskih znanosti stekao je na Hoteljerskom fakultetu u Opatiji, a na Pomorskom fakultetu u Zagrebu stekao je zvnje kapetana duge plovidbe. Pomorsku karijeru započeo je u brodarskoj tvrtki "Slobodna plovidba" u Šibeniku. Bio je dorektor šibenske filiale tvrtke "Cetra" d.d. iz Zagreba, direktor šibenske podružnice "Privredbe banke Zagreb", direktor  Hotela, kampa i marine "Primošten", član uprave Društva SN "Brodarstvo" Šibenik i zamjenik direktora Centra za gospodarenje otpadom "Bikarac", a obnašao je i niz drugih dužnosti. 
U obranu Domovine uključio se  1990. godine i jedan je od osnivača 113. brigade ZNG-a. Bio je izabran za vijećnika u Gradskom vijeću na prvim višestranačkim demokratskim izborima. 

Iz kategorije: Vijesti