Datum objave: 09. Ožujak 2022

IZBJEGLICE IZ UKRAJINE / Grad Šibenik je do sada prihvatio 37 ukrajinskih izbjeglica i dvoje djece upisao u svoje osnovne škole.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Sastanak svih službi službi koje su uključene u pružanje pomoći, registraciju i prihvat izbjeglicama iz Ukrajine; Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, Caritasa Šibenske biskupije, Centra za socijalnu skrb Šibenik, Civilne zaštite Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, Službe 112, Ravnateljstva civilne zaštite i gradskih Upravnih odjela, održan je danas u uredu gradonačelnika Šibenika.
Crveni križ je izvijestio da je do sada na području grada Šibenika uglavnom u privatnom smještaju zbrinuto 37 osoba izbjeglih iz Ukrajine.
Dvoje djece iz Ukrajine upisano je u šibenske osnovne škole "Jurja Dalmatinca" i "Petra Krešimira IV." Djeci su osigurana besplatna školska prehrana i  prijevoz, a omogućiti će im se i korištenja sadržaja javnih i kulturnih ustanova kojima je osnivač Grad Šibenik. Grad Šibenik je osim toga izvijestio da je pripravan prihvatiti i ukrajinsku djecu vrtićkog uzrasta te je rasporediti u pedagoške ustanove.
Službe Grada Šibenika koje su uključene u prihvat i pomoći izbjeglicama osposobljene su i pripravne prihvatiti i zbrinuti izbjeglice iz Ukrajine te im pružiti sve ono što im je neophodno za život u izbjeglištvu.
-Svjesni smo da osobama koje trenutačno proživljavaju strašne agonije ne možemo nadomjestiti dom, ali želimo da se u našem gradu osjećaju sigurno, zaštićeno i dobrodošlo. Najmanje što možemo učiniti je osigurati obiteljima iz ratom zahvaćenog područja topli obrok, djeci marendu u školama, mogućnost prihvata u vrtiće i druge osnovne životne potrebe, - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Iz kategorije: Vijesti