Sidebar Menu

Datum objave: 08. Ožujak 2022

HGK podržava mjere Vlade za suzbijanje inflacije, ali upozorava da ograničene cijena ugrožava poslovanje distributera.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska gospodarska komora podržava mjere Vlade na suzbijanju inflacije, no upozorava da rast cijena nafte uz istovremeno ograničenje maloprodajnih cijene ugrožava poslovanje distributera i prijeti zatvaranja nekih benzinskih postaja. Posebno su, naglašava se u priopćenju HGK, ugroženi manji distributeri koji nemaju druge izvore prihoda, a koji drže oko 20 posto benzinskih postaja u Hrvatskoj. Oni su važni s aspekta sigurnosti opskrbe jer pokrivaju slabije razvijena područja te su bitni za stanovnike i poduzetnike tih krajeva. Dostupnost goriva bitna je i zato što počinje sezona radova u poljoprivredi, kao što je i prijevoznicima od životne važnosti. U izvanrednom stanju koje pogađa sve nas, pozdravljamo spremnost i uključivost Vlade Republike Hrvatske na dijalog s HGK i njezinim članicama u kreiranju odgovora na teške izazove s kojima se svi nosimo.
Kako bi se očuvalo poslovanje i radna mjesta, predlaže HGK, ne samo distributera goriva, nego i svih drugih poduzetnika, kod oblikovanja novog modela pravila poslovanja osigura minimalna, ali stabilna marža kako bi distributeri mogli isplaćivati plaće te plaćati režije i druge troškove, a smanjenjem trošarina da se ublaži rast maloprodajnih cijena goriva za sve poduzetnike i građane.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.